Somon cu sos de portocale

de ianculubita in Somon, 14 Ian 2014 | 5623 vizualizari

 

O reteta super delicioasa pe care v-o recomand!

 

INGREDIENTE

  • rondele de somon
  • 6portocale
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura rasa de amidon
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • boabe de piper
  • 1 chilli uscat mic
  • 1 frunza de dafin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos de portocale:

Pestele spalat, uscat, pudrat cu sare, il trecem prin faina si-l prajim dupa care-l scoatem intr-un vas de yena. Punem pe foc zeama de la portocale cu piper, chilli, dafin iar cand incepe sa fiarba adaugam amidonul dizolvat in cateva linguri de apa rece. Potrivim de gust iar dupa ce s-a racit, rasturnam sosul strecurat in vasul cu peste si lasam acoperit cateva ore

Servim pe farfurie ornata cu rondele fine de portocala si lamaie.

TIPS-URI

1

sosul in functie de portocale,mai putem adauga zeama de lamaie sau putina miere

2

pentru cine nu doreste prajit,poate folosi pestele pe gratar sau la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Somon pe grill cu ananas si garnitura de orez